Levering binnen 2-3 werkdagen. Geen verzendkosten (NL & BE) boven € 50.-

Rozenwater Toepassingen

Rozenwater is een zacht natuurlijk ingrediënt met uitstekende huidversterkende voordelen en therapeutische waarde. Rozenwater werkt als gezichtsreiniger, toner en moisturizer voor uw gezicht. Het gebruik kan de toepassing van dure, chemische producten vervangen of verminderen waardoor uw huid minder wordt blootgesteld aan potentieel schadelijke chemicaliën.

Huidverzorging

Rozenwater is zeer zacht en te gebruiken voor alle huid typen. Zelfs de meest gevoelige.

Vele toepassingen

Als een van de zachtste oliën wordt rozenwater vaak gebruikt als gelaats toner. Het kalmert geïrriteerde en ontstoken huid en helpt ook bij het reinigen en ontgiften van poriën. Alteya’s rozenwater heeft uitstekende voedende en hydraterende eigenschappen. Velen gebruiken zuiver rozenwater om vlekken van de huid en onvolkomenheden te verwijderen en zelfs huidtoon te bevorderen.

Ook wordt gezegd dat de essentiële oliën in rozenwater het pH-niveau van de huid in evenwicht brengt en de vermoeide, volwassen huid helpt verjongen. Sommige deskundigen zijn ervan overtuigd dat rozenwater zeer nuttig kan zijn tegen zinbeschadiging en huidveroudering. Er is veel onderzoek gedaan naar hoe rozenolie en rozenwater het uiterlijk van oppervlakkige capillairen (roodheid) en zelfs huidtint en textuur kunnen verbeteren.

Voordelen

  • Therapeutisch, reinigend en ontgiftend.
  • Anti-inflammatoire, acne-preventie en balans.
  • Anti-veroudering en hydraterende eigenschappen.
  • Verjongend, stimulerend en harmoniserend.
  • Digestie-stimulerende en anti-septische werking.
  • Voedsel- en dranken smaak versterker.

Toepassingen

  • Breng voorzichtig met een watten schijfje aan op het gezicht en nek, in de ochtend en avond, na het reinigen van de huid voor een verfrissend gevoel.
  • Spray rozenwater over je hele lichaam na een douche om elke op te frissen en voor een zacht aroma.
  • Gebruik dagelijks als een natuurlijke aftershave lotion.
  • Spray rozenwater direct op je gezicht, lichaam of in de kamer kamer. Adem diep om je lichaam en geest te vernieuwen en te verjongen.
  • Masseer in op de wortels van gewassen haar of gebruik het als een verfrissende haarspoeling.
  • Gebruik rozenwater in talrijke schoonheidsproducten.
  • Voeg een theelepel toe aan je favoriete ochtend sapje of thee.

Rozenwater Producten

Beauty recepten

Rozenwater gezichtsmasker voor alle huidtypes.

Geurig gezichtsmasker dat de huid laat stralen en verheldert.

– EIWIT
– EETLEPEL ROZENWATER
– EETLEPEL ROZENBLAADJES (OPTIE)

Meng alle ingrediënten goed en breng het aan op een schoon en droog gezicht en nek. Laat 20 minuten intrekken en spoel af met water.

Rozenwater haarspoeling voor alle haartypes.

Deze haarspoeling maakt het haar zacht en glanzend, verwijdert vuil en herstelt het natuurlijke pH-niveau van  het haar. Het helpt de groei van haar te stimuleren.

– 100 ml / ROZENWATER
– 30 ml   / APPELCIDER AZIJN

Meng alle ingrediënten goed. Na het shampooën, in-masseren op schoon vochtig haar en hoofdhuid gedurende enkele minuten.
Het haar naspoelen.

Rozenwater gezichtsmasker voor vette huid.

Dit geurige gezichtsmasker zal de huid ontgiften, diep reinigen en in balans brengen.

– 3 EETLEPELS ROZENWATER
– 1 EETLEPEL CITROENSAP
– 1 THEELEPEL SANDALWOOD POEDER

Goed mengen. Breng aan op een schoon gezicht. Laat 20 minuten intrekken. Spoel af met koud water.

Aromatherapie

Deze zachte vorm van aromatherapie is geschikt voor gevoelige mensen, zwangere vrouwen en kinderen. Het bevat alle plantaardige componenten en essentiële olie met alle gunstige eigenschappen, maar het is zachter en hoeft niet verdund te worden.

De verjongende geur van verse rozen verheft en hermonizeert de geest. Het is bekend dat rozenwater de emotionele kracht helpt. De zachte rozengeur stimuleert onze receptoren en verbetert de romantiek Rozenwater ondersteund de emotionele verwerking, versterkt de geest en helpt bij de besluitvorming en afronding van projecten. Het wordt beschouwd als een mild kalmeringsmiddel en antidepressivum. Rozenwater wordt steeds meer gebruikt in behandelingen bij stress, spanning en angst.

  • Spray je gezicht, op je haar en lichaam en adem diep gedurende een minuut om je gedachten tot rust te brengen.
  • Gebruik in het bad voor stressvermindering of spray uw kamer, lakens en kleding met rozenwater.

Minder huidirritaties

De vele voordelen van rozenwater zijn onze andere antibacteriële, rustgevende, genezende en antiseptische eigenschappen. In het verleden hebben veel mensen rozenwater gebruikt om huidinfecties te behandelen omdat het een uitstekende kalmerend, zuiverend effect heeft en helpt bij zwelling en roodheid. Voor kleine huidirritaties, brandend gevoel en kneuzingen het rozenwater direct op de huid spuiten of aanbrengen met een met een katoenen watten schijfje.
Rozenwater is een uitstekend middel voor zonnebrand.
Rozenwater kan worden toegepast om de huid te zuiveren en eczeem te bestrijden. Veel mensen vinden het prettig om vermoeide, geïrriteerde ogen  te kalmeren en te verlichten door rozenwater.

KOKEN

Rozenwater is een natuurlijke smaakversterker voor eten en drinken.

Voeg toe aan de “morning Tea

Rozenwater is rijk aan flavonoïden en andere micro elementen in de vorm van een therapeutische thee. Het kan het lichaam helpen het verouderingsproces te vertragen. Het helpt de spijsvertering en wordt geacht te helpen met zenuwspanning.

 

Recept: Rozenwater limonade.

Voor 6 koppen/glazen

– 5 1/3 KOPJE WATER
– 1 KOPJE SUIKER
– 1 1/3 KOPJE VERS CITROENSAP (VAN 6 TOT 7 CITROENEN)
– 2 ½ tot 3 ½ THEELEPEL ROZENWATER

Doe water en suiker in een pan en verwarm dit tot de suiker is opgelost. Haal de pan van de hittebron af. Voeg citroensap en rozenwater toe naar smaak. Kook nog een keer door voor het serveren.

 

 

Recept: Perziken In rozenwater siroop.

Voor 4 à 6 porties

– 4 KOPJES WATER
– 2 KOPJES  SUIKER
– 3 EETLEPELS VERS LIMOENSAP
– 2 KANEEL STOKJES
– ¼ THEELEPELS GROENE CARDAMOM KNOPPEN
– OPTIE: 1 THEELEPEL GEDROOGDE ROZENKNOPPEN (ZIE OPMERKING 4)
– 1 THEELEPEL ROZENWATER
– 4 RIJPE, MAAR STEVIGE PERZIKKEN
– KROKANTE KOEKJES

1. Doe water, suiker, citroensap, kaneel en kardemom in een pan. Kook dit tot de suiker is opgelost. Verlaag de warmtebron en laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Roer de gedroogde rozenknoppen en rozenwater door het mengsel. Laat 5 minuten sudderen. Neem van het vuur af en laat  5 minuten afkoelen.

2. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Haal van het vuur af en voeg de perziken toe. Laat dit  ongeveer 30 seconden staan tot de huid van de perzik zich eenvoudig laat verwijderen of loslaat. Spoel de perziken zachtjes af met koud water. Snij de perziken in kwarten, verwijder de pit en doe ze in een kom.

3. Giet de hete siroop over de perziken. Laat ongeveer 15 minuten afkoelen en plaats een stuk waspapier (bakpapier) bovenop de perziken met en gewicht daarop. Laat de perziken afkoelen tot ze de smaak van de siroop hebben opgenomen. (De perziken meoten op dezelfde dag te worden gegeten).

4. Verwijder roosknoppen, kaneelstokjes en kardemompeusjes uit siroop. Dien de perziken op met wat siroop in glazen kommen met krokante koekjes.

Recept: Amandel Rozen cake.

Voor 12 tot 16 plakjes

– BAK SPRAY
– 2 KOPJES  SUIKER
– 1 KOPJE ONGEZOEUTEN BOTER, IN STUKJES
– ¼ KOPJE GEPELDE AMANDELEN
– 1 2/3 KOPJES KRISTAL SUIKER
– 5 GROTE EIEREN
– 2 KOPJES BLOEM
– ½ THEELEPEL ZOUT
– 1 THEELEPEL ROZENWATER
– ¼ KOPJES ROZEN JAM
– 1 THELPEL AMANDEL EXTRACT
– POEDER SUIKER

1. De oven tot 180 graden. Spuit een 26-cm cakeblik lichtjes in met de bakspray.

2. Doe de stukjes boter in de grote kom van een elektrische mixer en mix ongeveer 15 minuten om de boter zacht te laten worden. Maal de amandelen fijne in een food-processor of blender en zet ze opzij.

3. Wanneer de boter zacht is deze met suiker op gemiddelde snelheid mengen, ongeveer 5 minuten. Voeg een voor een de eieren toe en meng goed door na elk ei. Voeg bloem en zout samen. Voeg langzaam toe aan het mengsel en mix totdat het beslag glad is.

4. Verwijder ongeveer een derde van het beslag en voeg rozenwater en jam toe, roer tot het glad is. Roer de gemalen amandelen en amandel-extract door het resterende beslag. Doe de helft van het amandelbeslag in het ingevette cakeblik, gelijkmatig verdelen. Dan het resterend daarop glad uitsmeren.

5. Bak de cake oin het midden van een hete oven,  50 tot 60 minuten of tot het klaar is. Koel de cake af in de het blik gedurende 15 minuten, steek dan met een met de randen los. Keer om op een koelrek en laat volledig afkoelen.
Besneeuwen met poedersuiker voor het serveren.