Levering binnen 2-3 werkdagen. Geen verzendkosten (NL & BE) boven € 50.-

Rozen Olie

100% Pure  Biologische Rozenolie

Onze USDA gecertificeerde Organische Bulgaarse Rozenolie – Rose Otto.

De organische Bulgaarse Rosa Damascena olie (Rose Otto), verkregen door stoomdestillatie, heeft een van de meest waardevolle en duidelijke geuren. Rozenolie wordt gebruikt in de cosmetica en de parfumindustrie. Veelal geprezen voor zijn complexe moleculaire samenstelling, genezende, verfraaiende en therapeutische eigenschappen, evenals de veelzijdige en diepe geur.

Alteya’s Rose Essential Oil is gecertificeerd organisch volgens de strenge USDA, National Organic Program standaarden. Onze organische rozen worden gekweekt zonder gebruik te maken van pesticiden, herbiciden of andere schadelijke additieven.

Wij bieden onze klanten een van de meest exquise essentiële olies ter wereld, Alteya’s stoomdestilleerde USDA gecertificeerde organische Bulgaarse Rose Oil-Rose Otto, een 100% pure natuurlijke olie die geen residuen van bestrijdingsmiddelen of herbiciden bevat.

Alteya’s Rozen.

Alteya is een gevestigd Bulgaars bedrijf gespecialiseerd in de teelt en verwerking van de hoogste kwaliteit gecertificeerde organische Bulgaarse roos (Rosa Damascena); Door Stoom distilleren ontstaat onze eigen organische Bulgaarse rozenolie. Deze exporteren we naar klanten over de hele wereld. Onze focus is de productie van de hoogste kwaliteit organische Bulgaarse rozenolie die op de wereldmarkten beschikbaar is. Wij gebruiken bekende deskundigen die de teelt, het oogsten en roosolie-productie monitoren en beheren. Wij selecteren nauwkeurig onze rozen planten; we oosten de roosbloesems met de and en distilleer de kostbare essentiële olie. Onze rozenplantages zijn gecertificeerd door het Bulgaarse overheids laboratorium bij het “Research Institute for Roses, Aromatic en Medicinal Plants” om ervoor te zorgen dat onze organische essentiële rozenolie voldoet aan alle internationale normen. Onze directe betrokkenheid en strikt gecontroleerd proces van teelt tot oogst tot destillatie zorgen ervoor dat onze rozenolie een van de allerbeste op de markt is – 100% zuiver, USDA, NOP gecertificeerd organisch, vrij van schadelijke pesticiden, herbiciden en insecticiden.

Waarom Bulgaarse Roos?

Bulgarije is eeuwenlang het land waar de hoogste kwaliteit rozenolie van de wereld wordt geproduceerd. In Bulgarije verschenen de eerste rozenplantages rond de stad Kazanlak in de 16e eeuw. De klimaat- en bodemomstandigheden van het Kazanlak-gebied bleken gunstiger te zijn dan elke andere plaats. Geleidelijk groeide het aantal rozenplantages in een groot gebied in het centrum van Bulgarije, bekend als de Vallei van Rozen. Al meer dan 400 jaar wordt de Bulgaarse Rozenvallei beschouwd als het wereldcentrum voor roosolie-productie. Omringd door twee majestueuze bergen, wordt de Balkanberg en Sredna Gora, de Vallei van Rozen, beschouwd als de beste bodemstructuur, luchtvochtigheid, bewolktheid en neerslag voor het verkrijgen van de mooiste en meest gewilde rozenolie ter wereld. De fascinerende vallei van rozen is ook de thuisbasis van al de rozenplantages van Alteya.

Samenstelling van Rozenolie.

Rozenolie wordt gestoomd door een speciale technologie en heeft een lichtgele kleur. De primaire basisnoten zijn diep, zoet en floraal met pittige midden notities.

Bij 25 ° C is de rozenolie een viskeuze vloeistof. Bij afkoelen wordt het een gekristalliseerde massa die door verwarming vloeibaar kan worden. Rozenolie is een complexe mix van meer dan 300 verschillende componenten. De belangrijkste component in een roosbloesem is fenyl-ethyl alcohol. Fenylethylalcohol is echter  oplosbaar in water en verdwijnt meestal in het destillatieproces, tenzij als rozenwater verzameld wordt.

Belangrijkste componenten zijn ook: geraniol, citronellol en nerol. Veel andere componenten zijn aanwezig in zeer kleine hoeveelheden, maar hebben een aanzienlijk effect op de algehele roosoliekwaliteit. Een voorbeeld is een verbinding genaamd Damascenone, die een van de meest krachtige geurbestanddelen is.

Rozenolie gebruik

Bulgaars Rose Otto is bekend om zijn afrodisiacale, antidepressiva, antiseptische, antispasmodische en astringerende acties. De rozenolie zorgt voor een gevoel van rust en welzijn. Het is ook een antidepressiva, antiseptische, antivirale, kalmerende, tonische en een eetlustreguleerder. Rozenolie wordt vaak gebruikt om huidproblemen, astma, hoest, depressie, hoofdpijn en slapeloosheid te behandelen. Alteya’s rozenolie wordt ook beschouwd als zeer veilig voor actueel gebruik.

Aromatherapie.

Al eeuwenlang is roosolie bekend om lichaam en geest te verlichten. Het verdrijft melancholie, bevordert harmonie en is een van de sterkste natuurlijke afrodisiacen. Gaat combineert met bijna elke andere olie en helpt bij het bereiken van innerlijke emotionele balans. Voeg enkele druppels toe aan uw massageolie, warm bad, favoriete lotion en oliebrander en beleef de verjongende kracht van de Bulgaarse roos.

Parfumerie.

De roos is een symbool van liefde en schoonheid en rozenolie is een van de meest waardevolle therapeutische parfums. De midden noot van essentiële rozenolie  brengt het beste omhoog in andere olie. Als een van de duurste en zeldzame oliën is de rozenolie beroemd om zijn afrodisiacale en opheffende eigenschappen. Het vormt een perfecte mix met jasmijn, sandelhout, neroli, ylang-ylang, kamille en geranium.  Om een ​​snel rozenparfum te maken; meng je een paar druppels rozenolie met jojobaolie (1: 6).

Cosmetica

De rijke moleculaire samenstelling van rozenolie maakt het een van de meest voordelige etherische oliën voor huid- en persoonlijke verzorgingsproducten. Onze Bulgaarse rozenolie heeft sterke genezing, herstel en anti-aging eigenschappen in zeer geconcentreerde vorm; Voegt vitaliteit en evenwicht toe. Voeg het toe aan elke vochtinbrengende crème (crème en lotion) om de huid te verjongen en de textuur te verbeteren.

GEACHTE KLANT,

Sinds de oprichting heeft ons bedrijf Alteya hard gewerkt aan het leveren van werk en steun aan de lokale bevolking in sommige van de armste dorpen in de Rose Valley en de Balkanberggebieden in Bulgarije. Door onze producten te kopen, geeft u een kans op economische overleving aan meer dan 300 gezinnen die anderszins moeite hebben om voor zichzelf en degenen waar ze van houden te zorgen. Onze medewerkers zijn onze familie.

Daarnaast neemt Alteya actief deel aan initiatieven om schade aan pesticiden te verminderen en streeft ernaar om te presteren door biologische landbouw te oefenen en een duurzaam landbouwmodel te bouwen. Onze primaire doelstellingen zijn onze fragiele omgeving te beschermen door lucht, water en grond schoon te maken en producten te maken die puur, veilig en vrij zijn van residuen van bestrijdingsmiddelen.