Levering binnen 2-3 werkdagen. Geen verzendkosten (NL & BE) boven € 50.-

Roos Destillatie

Roos destillatie

Onze status als toonaangevende teler, plantage en distilleerderij kunnen we als een toonaangevend bestempelen.
Op de plantages van Alteya, worden de teelt, oogst en distillatie strikt gecontroleerd en uitgebreide laboratoriumtests worden uitgevoerd om elke stap ervoor te laten zorgen dat onze producten worden gezien als de industriestandaarden.

 

 

Rozen destillatie proces

De rozenstruiken zijn zeer productieve planten. Het opkomen bloeiende roze knoppen tot het produceren van volle rozen duurt enkele weken, wat betekent dat we elke dag elke plukken. Het plukken van rozen is een zeer moeilijk en arbeidsintensief proces en wordt met de hand gedaan. Ook, omdat de timing van essentieel belang is om  hoogste kwaliteit rozenolie te krijgen, worden de velden geoogst voordat de zon te fel schijnt.

Nadat de arbeiders klaar zijn met het plukken voor de dag, worden de verse bloemen meegenomen naar de distilleerderij waar het distillatie-proces onmiddellijk plaatsvindt. De roos bloesems worden geplaatst in een speciale destillatie kuipen. Door lagedruk-stoom wordt uit verse bloemen  de essentiële olie vrij gemaakt. De aromatische stoom wordt gecondenseerd door de koelspiraal.

De derde stap van de werkwijze is de olieafscheiding, waarbij de essentiële olie gemakkelijk gescheiden kan worden van het water vanwege het verschil in dichtheid.

Alteya Organics is 100% controle over het destillatie proces