Levering binnen 2-3 werkdagen. Geen verzendkosten (NL & BE) boven € 50.-

Biologische wetenschap

Research & development

Rozen kwaliteit

Bulgarije is eeuwenlang beroemd vanwege de beste kwaliteit rozenolie in de wereld. Direct afkomstig van onze rozenboerderijen wordt onze rozenolie beschouwd als premium kwaliteit met zoete en diepe meerlagige geur.
Er zijn veel factoren die bijdragen tot de algehele kwaliteit van deze kostbare olie.
Onze rozenboerderijen bevinden zich in het hart van de Bulgaarse Rozevallei, bekend als het wereldcentrum voor rozenolieproductie. Omringd door twee majestueuze bergen, de Balkan en Sredna Gora, wordt de Rozenvallei, beschouwd als de beste bodemstructuur, luchtvochtigheid, bewolking en neerslag voor het verkrijgen van de mooiste rozenolie in de wereld. De specifieke natuurlijke geografische omstandigheden – geen winterklimaat en gunstige temperaturen in februari en maart, de hoge luchtvochtigheid in mei en juni, dragen bij tot het produceren van onvergelijkbare kwaliteit rozenolie.

Een andere belangrijke factor die een rol speelt bij de kwaliteit van de rozenolie is de destillatiemethode. Wij selecteren zorgvuldig verse rozenbloesems die door een speciaal destillatieproces gaan, waardoor de biodynamische synergie van de roosplant behouden blijft.
Het is duurder en moeilijk uit te voeren in vergelijking met de meest gebruikte destillatiemethode, maar het zorgt voor hogere kwaliteit en een therapeutische kwaliteit rozenolie.

 Internationale Standard – USDA

We werken hard om ervoor te zorgen dat Alteya Organics producten creëert die superieur zijn aan die van andere bedrijven in onze industrie in termen van kwaliteit, potentie en voordelen. Een ander belangrijk hoogtepunt dat ons onderscheidt van de meeste andere natuurlijke en biologische  bedrijven, is dat we voldoen aan de strenge USDA Biologische standaarden. We hebben strenge procedures die ervoor zorgen dat elk product dat we produceren, een gedetailleerde kwaliteitsinspectie krijgt en indien van toepassing, door laboratoria van derden wordt getest. Ons doel is het uitbreiden van ons assortiment door middel van superieure kwaliteit, productie van milieuvriendelijke en bilologische huid- en lichaamsverzorgingsproducten, evenals aromatherapie-ingrediënten om aan de behoeften van onze klanten te voldoen.

Ingrediënten

De kwaliteit en de therapeutische eigenschappen van essentiële oliën of bloemwateren zijn sterk afhankelijk van de kwaliteit van de planten, de distillatietechniek en de juiste opslag. Daarom wordt kwaliteitscontrole op verschillende niveaus gedaan.
Ten eerste worden de organische bloemen geplukt en nauwkeurig geselecteerd om aan de vereiste kwaliteitscriteria te voldoen. Om superieure kwaliteit te behalen, wordt het verse plantaardige materiaal onmiddellijk naar de distilleerderij gebracht, waar het destillatieproces meteen begint. Ten tweede hebben we bekende experts in dienst die voortdurend onze destillatietechniek verbeteren om ervoor te zorgen dat we de waardevolle therapeutische eigenschappen van de plant behouden. Elke stap van het destillatieproces wordt strikt gecontroleerd om de maximale kwaliteit te waarborgen. Elke batch wordt uitgebreid getest om de hoogst mogelijke kwaliteit te waarborgen.
Eindelijk, wanneer de essentiële olie of het destillaat klaar is, gaat het naar een door de overheid aangewezen laboratorium voor de uiteindelijke controle en certificering. Dit zorgt ervoor dat elke partij essentiële olie of bloemwater geproduceerd, wordt getest op zuiverheid en kwaliteit met behulp van hoge resolutie gaschromatografie analyse en laboratorium tests.

Biologische huidverzorging

Onze biologische huid- en lichaamsverzorgingsproducten worden onderworpen aan uitgebreide en gedetailleerde tests.
Uitstekende kwaliteit begint met uitstekende ingrediënten. Onze wetenschappers testen honderden planten uit onze biologische boerderijen en andere organische leveranciers alvorens we overgaan tot destillatie. Elk ingrediënt dat in onze producten gaat, voldoet aan strenge kwaliteitscriteria. We gebruiken nooit Parabenen, Petrolatum, Parafine, Kleurstoffen, Minerale Olie en andere chemische conserveringsmiddelen. Onze formules worden uitgebreid onderzocht en klinisch getest op veiligheid en werkzaamheid.